ЧУВАЈМО ПРИРОДУ!

Чудесна природа НП Сутјеска је насљеђе које морамо сачувати за будуће генерације, зато се према њој морамо одности са бригом и пажњом. Прочитајте правила којима треба да се водимо.

vidikovci-nacionalni-park-sutjeska
НОВЕ ПУБЛИКАЦИЈЕ ЗА
ПОСЈЕТИОЦЕ
Изабрали смо за вас најљепше ВИДИКОВЦЕ и АТРАКЦИЈЕ у НП Сутјеска и креирали информативне афише. Преузмите ПДФ на линку.
Цјеновник НП Сутјеска 2024.
Информишите се о цијенама улазница, смјештаја и услуга. Посебне погодности за породице, туристичке раднике и локално становништво. Цјеновник у ПДФ формату можете погледати /преузети на овом линку.

Актуелно

43. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ
ТУРИЗМА 2022 У БЕОГРАДУ
НП Сутјеска је представио своју понуду на највећем регионалном сајму туризма одржаном под слоганом ”Између планина и мора” (24-27.3.) у Београду. Чланак о учешћу на сајму и галерију фотографија погледајте овдје.
ДРУГИ МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА ”БАЊА ЛУКА 2022”
Домаће је увијек најдраже! Видимо се на сајму у Бања Луци од 8. до 10. априла.
Виртуелна шетња Прашумом,
Пројекат: ВИРТУЕЛНА ПЕРУЋИЦА

У циљу промоције али и очувања заштићених подручја природе, НП Сутјеска, кроз финансирање из ЕУ у оквиру пројекта EU4Business, а у сарадњи са Шумарским Факултетом из Бања Луке имплементира пројекат ”Иновативне технологије за бољу заштиту – Виртуелна стварност унутар Перућице”. Више о овом занимљивом споју заштите природе и иновативних технологија, можете сазнати на сајту Виртуелна Перућица, гдје такође можете пробати и вашу прву виртуелну посјету овом јединственом резервату природе и драгуљу НП Сутјеска.

Успон на Маглић (2386)

Највећи врх у Босни и Херцеговини.
Мистичан и суров је горостас Маглић, врхом неријетко обавијен у густу маглу која му је име надјенула. Омиљена је дестинација планинара и авантуриста.

Планина Зеленгора

Питома зелена гора, дом вука и јагњета
Својом морфологијом масив Зеленгоре је природна тврђава, смјештена између Херцеговине и Босне, високих литица и стрмих обронака обраслих густим шумама, опасана дубоким кањонима дивљих ријека, испресјецана хладним потоцима, крије и брани ријетке улазе у питомо пространство зелене горе. Она је прамајка и уточиште свих народа овог дијела Балкана.
NP-SUTJESKA-ATRAKCIJE-ORLOVACKO-JEZERO
jahanje - np sutjeska

Јахање

Коњ и човјек су стари пријатељи. Ношени на леђима ових племенитих животиња људи су откривали свијет.

Рафтинг

Ако вам кажемо да је ријека Тара једна од најпопуларнијих рафтинг дестинација на свијету… Хоћете ли нам вјеровати на ријеч?
np sutjeska - biciklizam

Бициклизам

Бројне бициклистичке руте и природа која својом љепотом заустављаи дах. Да ли нам је потребно више од тога!?