Планинска кућа "Орловачко језеро"

Планинска кућа "Орловачко језеро"

Планина Зеленгора је веома погодна за планинарење и шетњу, а овђе се налази и неколико планинских кућа за смјештај. Ако желите да се осамите и удишете природу пуним плућима, планинске куће на Зеленгори идеалан су избор.

Гости могу да изнајме планинску кућу за смјештај и боравак која се налази недалеко од Орловачког језера. Кућа располаже са двије спаваће собе за укупно 4 особе, дневним боравком са камином, кухињом и купатилом. Већ деценијама, камповање је за многе омиљени начин боравка и одмора у Парку. Камповање је дозвољено на за то одређеним мјестима и уз одобрење Управе парка. Постоји уређен камп на Тјентишту, а најчешће мјесто за камповање је управо на Орловачком језеру. Ово је одлична опција за све оне који желе да изнајме цијелу куц́у за незаборавно искуство. Од Тјентишта, гости ће бити удаљени око 50 километара.

Имајте на уму да у куц́и нема електричне струје. За додатне информације контактирајте Управу Националног парка “Сутјеска”. Пријава и преузимање кључева је у хотелу Младост на Тјентишту.

Објектом управља Јавна установа Национални парк Сутјеска

Подаци о компанији

13. јануара 1962. године Народна скупштина Босне и Херцеговине доноси закон о проглашењу подручја Сутјеске националним парком. Национални парк “Сутјеска” располаже бројним типовима смјештаја од хотелских јединица преко вила, павиљона, бунгалова до планинских кућа. Национални парк “Сутјеска” с правом носи епитет бисера Републике Српске. Најстарији и највећи национални парк у Републици Српској и Босни и Херцеговини простире се на 16.052,34 ха, а више од 66 одсто покривено је шумама, док остатак чине ливаде, пашњаци и голети. Управо због љепоте својих вриједности и чињенице да се ради о нетакнутој природи, овај национални парк 2000. године доспио је у ИИ категорију ИУЦН-а.

Коронавирус (COVID-19)
Због ситуације са корона вирусом (COVID-19), у овом објекту су тренутно уведене додатне мјере кад је ријеч о сигурности и чистоћи. Због ситуације са корона вирусом (COVID-19), ношење маске за лице је обавезно у свим заједничким просторијама.

Безбједност
• Особље се придржава свих сигурносних протокола које прописују локални органи власти
• Средство за дезинфекцију руку у смјештају и најважнијим просторијама

Чистоћа и дезинфекција
• Употреба средстава за чишћење која су ђелотворна против корона вируса
• Смјештај се дезинфикује између боравака
• Гости могу да откажу услугу чишћења смјештаја током свог боравка

* Будите слободни и контактирајте нас за додатне информације, резервације и попусте за веће групе.