Планинарење

maglic planinarenje naslovna

УСПОН НА МАГЛИЋ (2386м)

Са самог врха се пружа поглед на Трновачко језеро, Волујак, врхове Зеленгоре, кањон Сутјеске, Дрине, Пиве и Таре тако да је ово искуство без конкуренције кад је у питању јединствен панорамски поглед са врха.

Највисочији врх у Босни и Херцеговини

planinarenje-trnovacko-jezero

ТРНОВАЧКО ЈЕЗЕРО (1513м)

Ово је најпопуларније одредиште како професионалних планинара тако и рекреативаца због погодности саме стазе и прелијепих панорамских тачака скоро цијелом дужином планинарења. Додатна погодност је што језеро представља савршену локацију за купање, камповање и фотографисање. Погодно за породичне излете.

Смарагдно језеро у облику срца

ПРАШУМА ПЕРУЋИЦА

Прашума Перућица је једно од последњих нетакнутих уточишта дивљине у Европи. Налази се на УНЕСЦО-вој тентативној листи свјетске баштине као подручје посебне природне вриједности.

Чудесна шума – заштићени резерват природе

sutjeska-np-prasuma-perucica-header

ВОДОПАД СКАКАВАЦ

У срцу прашуме је водопад Скакавац, потока Перућица, висок 73м који се обрушава са литице вертикално стварајући веома јаку ваздушну струју у подножју литице па му је, посебно у прољећним данима, кад се снијегови интензивно топе, скоро немогуће прићи.

Фасцинатни водопад у срцу прашуме

bregoc planinarenje naslovna

ВРХ ЗЕЛЕНГОРЕ - БРЕГОЧ (2014м)

Зеленгора је позната као „краљица планина“, природни драгуљ Балкана. Дијелом њен масив чини лијево крило Националног парка Сутјеска. Позната је по великом броју леденичких језера.
Доживите пространства зелене горе
1 crno jezero planinarenje

Језера Зеленгоре

Зеленгора је позната као „краљица планина“, природни драгуљ Балкана. Дијелом њен масив чини лијево крило Националног парка Сутјеска. Позната је по великом броју леденичких језера
volujak planinarenje - izleti

ВОЛУЈАК

Волујак је планинарски рај у пограничном подручју између Босне и Херцеговине и Црне Горе који заузима централно мјесто у Националном парку Сутјеска.
planinarenje gornje bare - izleti

Горње баре - Угљешин врх - Доње баре

Зеленгора је позната као „краљица планина“, природни драгуљ Балкана. Дијелом њен масив чини лијево крило Националног парка Сутјеска.
1 crno jezero planinarenje

Зеленгора - Црно и Бијело језеро

Зеленгора је позната по великом броју леденичких језера, од којих су најпознатија Котланичко језеро, Орловачко језеро, Штиринско језеро, Бориловачко језеро, Доње Баре, Горње Баре, Црно и Бијело језеро.